Waar moet ik beginnen? – Huisstijl I

Vandaag doen we alles anders. Niet alleen heb ik, in samenwerking met designer Kiki van der Horst, mijn complete huisstijl omgegooid… Nee! Vandaag pas ik ook de stijl van het bericht aan. Vandaag voor jullie – een interview! Met designer en waarde vriendin Kiki.

“Zeg Kiki, stel jezelf eens voor.”

Hi! Mijn naam is Kiki, ik ben 22 jaar oud en ik kom uit Veldhoven!

Ik word vaak omschreven als een leuke, spontane meid met een vlotte babbel. Ik sta altijd open voor nieuwe kansen en mogelijkheden en deze pak ik dan ook graag met 2 handen stevig aan!

Verder stroomt de creativiteit door mijn aderen, en heb ik altijd wel een tof nieuw idee of een aanvulling op iets! Ook al is het menselijk om in hokjes te denken, ik probeer altijd net even daarbuiten te gaan. Want out of the box, that’s where the magic happens!

Ik ben niet op mijn mondje gevallen, en ga graag het creatieve gesprek aan. Zodat we samen kunnen kijken wat een passende mogelijkheid is en hoe we op die manier het allerbeste neer kunnen zetten. Ik ga een uitdaging graag aan, ook al is dat soms spannend. Be scared and do it anyway. Dat is mijn motto!

“En wat doe je zoal? Wat is je titel?”

Ik ben afgestudeerd Creatief Grafisch Vormgever (Alumni SintLucas) en ik studeer dit jaar af als Junior Stylist. Ik ben dus best breed opgeleid!

“Wat hebben we allemaal gedaan voor Gekkenwerk afgelopen week?”

Noa en ik zijn samen gaan zitten voor de nieuwe huisstijl van gekkenwerk. Ik heb hierbij strategische vragen gesteld, die Noa aan het denken hebben gezet. We zijn op zoek gegaan naar het waarom achter haar keuzes. Als je een doordachte keuze maakt, is het eindresultaat namelijk sterker!

We besloten om haar gewenste doelgroep te vergelijken met haar huidige huisstijl en kwamen tot de conclusie dat deze niet op elkaar aansloten. Zo bleek dat haar kleurenpalet niet paste bij de sfeer die zij uit wilde stralen. Wat wil je met gekkenwerk uitstralen? Dat was mijn eerste vraag. Vanuit daar zijn we samen verder gaan bouwen naar passende basis kleuren, zodat we daarna de ‘bijkleuren’ konden kiezen! 

“Waarom kies je er voor om te werken vanuit bepaalde vragen? Waarom niet vanuit een standaard format?”

Ik vind het belangrijk dat mijn cliënten zelf de dingen doen en bedenken. Ik ben erbij om te ondersteunen en mee op gang te helpen. Maar omdat het hun bedrijf, hun idee, is, wil ik dat ze ook zelf nadenken over de ontwerpen. Als ik een voorgekauwd iets voorleg, is het niet meer eigen en kun je dus ook niet 10000% achter je bedrijf of ontwerpen staan!

“Tot slot, wat voor advies wil je een beginnend ondernemer graag meegeven?”

Dat zijn er eigenijk 2! ‘Be scared and do it anyway’ & ‘Je hoeft het niet alleen te doen’.

De eerste is ook mijn eigen motto, maar het is iets wat ik heel graag aan iedereen mee geef, want hoe eng het ook lijkt. DOE HET TOCH! Het geeft zoveel energie en voldoening als je het hebt gedaan, of het nu gelukt is of niet, you did it.

En de 2e, vraag hulp, advies en feedback van de mensen om je heen. Je hoeft niet alles over alles te weten, en je hoeft niet alles alleen te doen. Verzamel je eigen mastermind groep (zoals Napoleon Hill het beschrijft in: Think and grow rich) met mensen die gespecialiseerd zijn, of meer weten dan jij, om je heen. Op die manier kun je gebruik maken van ieders sterkste kanten om op die manier het allerbeste uit je idee te halen!

“Eigenlijk net zoals wij hebben gedaan nu dus?”

Ja! Eigenlijk precies zo!

“Thanks voor het delen en je aanwezigheid vandaag!”

Geen probleem, ik doe het met alle liefde en plezier. Mocht iemand mij nog willen bereiken met vragen, kunnen ze me altijd vinden op Instagram. Mijn naam daar is @studiokbykiki.

Volgende week op Gekkenwerk, deel ik een aantal lessen met je over het opzetten van een huisstijl en de problemen waartegen ik aanliep in mijn proces. Zie ik je dan?